O P A N K E   Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület
O P A N K E   Szerb Hagyományőrző 
Kulturális Egyesület
Az egyesületünk főbb célja, hogy ápoljuk a szerb, illetve délszláv kultúrát, gyűjtsük a táncokat, zenéket, hagyományokat és továbbadjuk a jövő nemzedékének.  . . .
György-Krunity Daniella 
művészeti vezető / táncoktató
Immáron 22 éve szünet nélkül táncolok és nagyon élvezem, hiszen olyan ajtókat nyitott meg nekem a világ felé ami engem boldoggá tesz. Nagyon sokat köszönhetek anyukámnak aki ennek a csodának a megálmodója.  . . .
A legközelebbi fellépéseink  és a megvalósult programjaink. . .
Tisztelt követőink, ismerőseink, barátaink!


Idén is sok szeretettel fogadjuk az adó 1%-ot egyesületünk számára!
Amennyiben lehetőségetek van támogassátok csapatunkat, hogy évről évre újulhassunk, szépülhessünk, dolgozhassunk!

18668102-1-13
Opanke Hagyományőrző Kulturális Egyesület

Köszönjük! 🙂
Megosztásokat is köszönjük szépen előre is!

Ismerd meg az Opankét!

Próbáink helyszíne, időpontja


Szeretettel várunk mindenkit  a Pomázi Teleki-Wattay Kastélyszálló termében
2013 Pomáz, Templom tér 3.
A próba helyszín változtatásának jogát fenntartjuk. 

Felnőtt csoport és ifjúsági korosztály: 
csütörtökön és pénteken (19:00-21:00)

Senior csoport:
csütörtökön 18:00-19:15ig

Óvodás csoport / Általános iskolás:
péntek 17:00-18:00

Nézelődj a fellépéseinkről készült felvételek között ...
Miért érdemes nálunk táncolni ...
         Hogyan kezdődött ...
Ismerd meg az én történetem ...
Kapcsolat
Opanke Szerb Kulturális Hagyományőrző Egyesület
 Próba helyszín:  Teleki-Wattay Kastélyszálló 2013 Pomáz, Templom tér 3.
+36 20 434 3302 Krunityné Sosity Anica, egyesület vezető
      +36 70 673 43 53 György-Krunity Daniella, táncoktató 


TAGJAINK ÍRTÁK

Miért érdemes nálunk táncolni ...
         Hogyan kezdődött ...
Ismerd meg az én történetem ...

Ádám: 

"Apukám szabadkai, így gyermekkorom óta érdekel a szerb kultúra. Ennek ellenére a délszláv táncokkal csak 4 éve ismerkedtem meg. Elsőként a hercegszántói szerb tánccsoportban kezdtem, majd a battonyai szerb táborban ismertem meg az Opanke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület tagjait. Azóta aktív tagja vagyok ennek a fiatalos közösségnek. A fellépések alkalmával rengeteg, számunkra ismeretlen magyarországi települést látogathattunk meg, továbbá nyári turnéjaink alkalmával, többek között Bulgáriában és Makedóniában is erősíthettük a csoport összetartó erejét. A fellépésekhez szükséges rengeteg munka mellett persze jelen van a bulizás és a szórakozás is a csapat életében. "

Anett:
"2013 óta táncolok az Opanke tánccsoportban.  A csoportba a lányom által kerültem, aki 3 éves kora óta volt tagja a táncegyüttesnek. Így a csoport vezetőjét már jól ismertem. Származásom okán nincs szerb kötődésem, de miután szerb családba házasodtam, volt lehetőségem megismerkedni a szerb nemzetiség kultúrájával és hagyományaival. A tánc nagyon megtetszett, ezért mikor lehetőség adódott szívesen csatlakoztam a csoporthoz. Kedvenc táncom a Pcinje, ezzel debütáltam, a csoporttal ez volt az első fellépésem. "

Blagi:
"Risztics Gábor Blagoje vagyok, 2017 augusztusában vettem részt először az Opanke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület által szervezett tánctáborban. Ez a Pomázi Várban zajlott le, ahol a szerb koreográfusuk, Mile Ljubomir Vujčin tartott továbbképzést Vladičin Han környéki táncokból.
A tábor felettéb intenzív volt, élő zenekísérettel fokozták a hangulatot.
A különböző táncok és dallamok megfogtak és elhatároztam, hogy csatlakozom a csapathoz. A szeptemberi szezonkezdésnél már ott is voltam az első próbákon. Első táncos fellépésem Pomázon a Dunakanyar Nemzetiségi Fesztiválon történt a Vladičin Han környéki táncokkal.
Azóta rendszeresen járok a próbákra, kíváncsian várom az új táncokat, több szemináriumon, továbbképzésen, fellépésen és táncházban vettem részt a balkáni zene és tánccal kapcsolatosan. ezek közül legjobban a szerb táncok és zenék tetszenek.
Amióta ide járok, sok új emberrel, baráttal lettem azóta gazdagabb."

Délia: 
"A tánc nekem egy kikapcsolódást ad, hogy a heteket letudjuk zárni egy olyan próbaval ahol a nevetés és a jókedv mellett ott van a mozgás is. A barátnőim által kerültem ebbe a csoportba. Az első fellépésem Ráckevén volt ami jól sikerült az izguláz mellett. Nagyon sok helyre eltudunk jutni a csoporttal. Az első nagy külföldi utazásom az Opankeval az Bulgária volt. Sok más tánccsoporttal megismerkedhetünk. Egyik kedvenc programom a táncházak ahol minél több lépést megtudunk/tudnak tanulni az oda érkezők. A csoport számomra a jókedvet, hangulatot és persze a mozgást adja."
 
Flóra:
„Az Opanke számomra egy jó sportolási lehetőség, hiszen a szerb néptánc nagyon dinamikus, rengeteg ugrás, forgás van benne. Ezen kívül a fellépéseknek köszönhetően sok helyre eljuthatunk és más tánccsoportok táncait, népviseleteit ismerhetjük meg. Nekem az első fellépésem Bulgáriában egy nemzetközi fesztiválon volt, habár a lépések megtanulásához sok gyakorlást és időt kellett bele fektetnem, az biztos, hogy megérte, hiszen nagy sikerünk volt és örök élmény marad.”

Krisz:  
"Krisztofer vagyok! 2018 óta vagyok az Opanke csoport befogatott “tagja”. Már 14 éve a hercegszántói “Veseli Santovčani” tánccsoport aktív tagja, de baján élek és fodrászként tengetem napjaim. Váratlanul jött, hogy csatlakoztam/tunk a csoporthoz, egy nyári turné alkalmával. Anicát és Dinát már rég óta ismerem táncházakból/bálakból. Egy bál alkalmával kérdezték Tőlem, hogy lenne e kedvem velük tartani egy utazásra a tánccsoporttal, mint külsős. Elgondolkoztam rajta, hogy hát senkit nem ismerek csak Őket, de egy jó nyári kiruccanás lesz. Kérdeztem, hogy nem hozhatnék még két embert magammal(Ádámot és Bálint), Ők is a hercegszántói csoportunkban táncolnak, nagyon jó ismerőseim, ügyesek. Mondták, hogy nyugodtan, van még hely a buszon.
Majd szó-szót követett és felvetettem, mi lenne ha mondjuk táncolnánk is velük a turnén? 3 fiú pluszba az mindig aranyat ér. Aki néptáncos, tudja miről beszélek. Ha jól emlékszem nem sokáig haboztak a válasszal, ami természetesen IGEN volt.
Innen indult a(z) én/mi kis tagságunk a csoportnál. Azóta rengeteg fellépés és külföldi utak vannak a hátunk mögött és nem bántuk meg. Még annyi, hogy a mi tagságunk annyiban különleges, hogy mi bajáról nem járunk fel minden próbára, mi itthon tartunk próbákat. A fellépések előtt pár héttel/nappal tartunk egy közös megbeszélést Dinával, ki hol fog táncolni és a helyszínen tartunk egy közös próbát. Én kifejezetten imádom ezt a felkészülést. Persze, nekünk hiányoznak a közös próbák, a bolondozások a csapattal, de ezeket minden fellépés alkalmával duplán behozzuk."

Nati: 
 "Én 2016-ban kerültem az egyesületbe, azelőtt az általános iskolámban jártam szerb néptánc külön foglalkozásra amit az Opanke tartott majd onnan mentünk át az egyesületben a testvéremmel és azóta ott táncolunk. Nagyon sok új embert ismerhettünk meg és új helyeken járhattunk és sok új dolgot próbálhattunk ki. Nagyon örülök, hogy itt táncolhatok és remélem, még sokáig is lehet lehetőségem a csapat tagjának lenni."

Milla:  
„A délszláv kultúra mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben. 2019 őszén kezdtem az egyetemet Budapesten, így nem volt kérdés, hogy az Opanke tagja szeretnék lenni. Szeptember végén látogattam meg az első próbát Pomázon, ami nem okozott csalódást, így biztos volt, hogy maradni szeretnék.
Az első próbától kezdve nagyon pörgős volt minden, nem volt lazsálás, tanulni kellett a táncokat. A cél az, hogy mindenki gyorsan és hatékonyan tanulja meg a táncokat, ami szerintem tökéletesen működik is.
A tánc kikapcsol és boldoggá tesz. A csapatról nem is beszélve. Egy dinamikus, összetartó társaságot ismertem meg és örülök, hogy a tagja lehetek.
Egy percig sem bántam meg, hogy elkezdtem próbákra járni és nagyon remélem, hogy sok közös élményem lesz még a csapattal!”

 Réka:  
„ Több nemzetiség táncában is kipróbáltam már magam, de szívem mindig a dél-szláv táncok felé húzott. Még álltalános iskolásként szerettem meg ezeket a táncokat. Mindig néztem, ahogy a "nagyok" milyen szuperül csinálják. Mostanra már fordult a kocka. Jelenleg az Opanke Szerb Hagyományőrző Egyesületben táncolok már lassan 2 éve. Itt egy nagyon összetartó csapatot ismerhettem meg a csoport tagjai személyében. Öröm velük táncolni.”

Sofi:
„ Sofija vagyok, Lórévről! Egész kicsi koromtól tancoltam, szerettem már akkor is nagyon, később is folytattam gimnáziumi éveim során, majd 2006 tol a Kud Lovra tánccsoportban . Sajnos a csoportunk hosszú évek után felbomlott, így a tánc is reménytelen lett számomra! Nem sokkal később úgy alakult az életem, hogy Budapeste költöztem! Egyetlen csoport jöhetett szóba nálam, amit már jól ismertem, és ez nem más, mint az Opanke ! Nagyon örültem ,hogy lehetőségem volt csatlakozni hozzájuk! Kedvesen és szeretettel fogadtak, és azóta is szinte családi szinten működünk együtt! ”

Tami: 

"Én 4 éve kezdtem el táncolni. Nagyon szeretem a fellépéseket mert jó hangulat van és együtt van a csapat. A kedvenc táncom a Macva. Szeretem hogy mindig segítenek ha el akadok valamiben. Nagyon jó volt a közös nyaralás máskor is szívesen megyek. Bulgáriában is nagyon jó volt a hangulat jók voltak a táncok, programok. Azért kezdtem el járni mert nagyon megtetszet ahigy táncolnak és én is szerettem volna tudni így táncolni."


Csatlakozz hozzánk! Tartozz te is közénk!
Jó hangulat! Jó társaság! Fellépések!
  Szereplés itthon és külföldön!
Minden korosztály számára!

Itt jelentkezz!

TÁMOGATÓINK

© Copyright 2024 KUD OPANKE
Designed by:
Website software: