Adatkezelési tájékoztató
Utoljára frissítve 2021. január 8-án
Az adatkezelő
Szolgáltató neve: Opanke Hagyományőrző Kulturális Egyesület
Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 2013 Pomáz, Beniczky u. 30.
Adószám: 18668102-1-13
Telefon: +36 20 434 3302
E-mail címe: opanke.pomaz@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

Az adatkezelés céljai, jogalapjai

Jelen tájékoztató célja, hogy e honlap látogatói, tagságunk és későbbi partnereink átlátható és egyértelmű formában meg tudják állapítani, milyen személyes adatokat kezelünk, és mi alapján tesszük ezt. A közérthetőséget csak úgy látjuk biztosítottnak, ha a pontos jogszabályi előírásokat külön pontban soroljuk fel, ezt a tájékoztató végén helyeztük el.

1. Kapcsolatfelvételi űrlap

Jelen honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon nevet, email címet és telefonszámot kérünk megadni. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük. Az üzenetek az egyesület elnökéhez jutnak el.

2. Facebook oldal és csoport

Online kapcsolatfelvételi lehetőség és kapcsolattartás, hírekhez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása, az egyesület és az együttes reklámozása céljából üzemeltetett Facebook oldalunkon és csoportunkban is találkozunk személyes adatokkal (név, hozzászólás), amelyekhez az érintett hozzájárulásával jutunk. Privát üzenetküldésre is lehetőség van az oldalon, az üzenetek az egyesület vezetőségéhez jutnak el.

3. Számlázás

Amennyiben megrendelik az együttes/egyesület valamely szolgáltatását, általában szerződést kötünk, és számlát állítunk ki a szolgáltatás díjazásáról, melyre jogszabály kötelez, ehhez elkérjük a számlázási nevet és címet, és az email címet, amelyen az adatokat egyeztetjük (ez általában már korábban a birtokunkba kerül a kapcsolatfelvétel során).

5. Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során elnökünk látni fogja a hívó telefonszámát. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismeri. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, a telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentjük el.

6. Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége

Üzleti / szakmai kapcsolataink során jogos érdek alapján kezeljük a partnereink vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait: nevet, telefonszámot, email címet.

7. Tagok személyes adatai

Az egyesületbe történő belépéshez/tisztségek vállalásához, a közgyűlésen vezetett jegyzőkönyv elkészítéséhez és az együttes életében történő részvételhez (pl. külföldi utakon történő szereplés) is szükségünk van személyes adatokra (név, lakcím, születési hely, -idő, anyja neve, személyi igazolvány száma, útlevélszám). Az adatokat jogi kötelezettség alapján az elnök kezeli, illetve továbbítja alkalmanként, ha szükséges, pl. közgyűlések jogi dokumentálása során ügyvédünknek, vagy pl. utazás esetén a biztosítótársaságnak.
Időnként előfordul, hogy volt egyesületi tagoktól is kérünk be kapcsolattartás céljából személyes adatokat, pl. a jubileumi műsorok szervezése céljából. Ezen adatok megadása önkéntes, hozzájárulás alapján történik.

8. Sütik („Cookies”)

A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit általában a honlapok a böngésződnek küldenek el azzal a céllal, hogy elmentsenek bizonyos beállításokat, megkönnyítsék a honlap használatát és közreműködjenek abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatókról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az eszközöd tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a számítógépeden.
A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhatsz, a korábbi látogatásaid során elhelyezett adatfájlokat törölheted, ennek pontos módjáról böngésződ útmutatója igazít el, melyeket a következő oldalakon találsz:
Egyes böngészők azt is lehetővé teszik, hogy minden alkalommal, amikor bezárod, automatikusan törlik a böngészési adatokat. Erről itt olvashatsz.
A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általunk használt látogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).
Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt  (bármely böngészőre elérhető).
A Google olyan cookie-kat is használ (pl. „DSID”, „IDE”, „NID”), amelyek arra szolgálnak, hogy összekapcsolják a felhasználó különböző eszközökön végzett tevékenységeit, ha korábban bejelentkezett rajtuk Google-fiókjába. Mindezt a felhasználónak megjelenő hirdetések eszközökön átnyúlóan történő összehangolása és a konverziós események mérése érdekében teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a Google hirdetések összehangoltan, eszközein átnyúlóan jelenjenek meg neked, a Hirdetésbeállítások  segítségével kikapcsolhatod a hirdetések személyre szabását.
Ha előzőleg cookie-t kaptál a Facebook-tól – vagy mert van fiókod, vagy mert felkerested a facebook.com oldalt –, a böngésződ adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keresel fel. Erről bővebb információt itt találsz.
Az oldalon elhelyezett megosztás gombok (Facebook, Google+, Pinterest, Instagram) és beágyazott tartalmak (pl. YouTube videó) is sütit helyezhetnek el a gépeden.

Az oldalon használt sütik:
Működéshez szükséges sütik, melyek a weboldal használatát segítik azzal, hogy alapvető funkciókat aktiválnak. A weboldal nem tud helyesen működni ezen sütik nélkül.
Statisztikai sütik,  visszajelzést nyújtanak a weboldal tulajdonosának, hogy átlássa, a látogatók milyen tartalmat kedvelnek a weboldalon. Az adatok nem kapcsolódnak konkrét személyhez. Ezt a weboldalt a Clikkfunnels.com statisztikai szolgáltatása segíti a látogatottsági statisztika felállításában.
Marketing sütik weboldalakon átívelően követik nyomon a felhasználókat pl. hirdetések megjelenítése, mindezt azért, hogy számukra releváns tartalmat mutassanak. (A Google-nek, Facebook-nak, YouTube-nak, Twitternek, Instagramnak, Pinterestnek vannak ilyen sütijei.

Szolgáltató: facebook.com

Név:fr 
Cél: A Facebook a ki- és bejelentkezett felhasználókat követi nyomon ezzel a sütivel hirdetési célokból. Lejárat:3 hónap 
Típus: HTTP Cookie

Név:dpr
Cél: A Facebook teljesítmény mérésére használt sütije Lejárat:Session
Típus:HTTP Cookie

Név:sb
Cél: A Facebook sütije, melyet az ismerősajánló funkció javítása érdekében használ.
Lejárat: 2 év
Típus:HTTP Cookie

Név:x-src
Cél:Függőben
Lejárat: Session
Típus:HTTP Cookie

Név: datr 
Cél: A Facebook böngészőazonosítót tároló sütije
Lejárat:2 év
Típus:HTTP Cookie 

Név: locale 
Cél:Az adott böngészőben utoljára bejelentkezett Facebook felhasználó nyelvi beállításait tároló süti.
Lejárat: 7 nap
Típus: HTTP Cookie

Név: tr 
Cél:FaceBook nyomonkövetés süti
Lejárat: Session
Típus: Pixel Tracker

Név: wd 
Cél:A Facebook böngészőméretet tesztelő sütije. Lejárat: Session
Típus: HTTP Cookie


Szolgáltató: youtube.com

Név:GPS 
Cél: munkamenet süti
Lejárat: Session
Típus: HTTP Cookie

Név: VISITOR_INFO1_LIVE 
Cél: Megpróbálja megbecsülni a felhasználó sávszélességét a YouTube-bal integrált oldalakon.
Lejárat: 179 nap
Típus:HTTP Cookie

Név: YSC 
Cél: Egyedi azonosítót regisztrál, hogy statisztikát készítsen arról, a felhasználó milyen YouTube videókat nézett meg.
Lejárat: Session
Típus: HTTP Cookie

Név: yt.innertube::nextId 
Cél: Beágyazott YouTube videó esetén a következő megtekintendő videóról tárol információt.
Lejárat: Állandó
Típus: HTML Local Storage 

Név: yt.innertube::requests 
Cél: Függőben
Lejárat: Állandó
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-cast-installed 
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Session
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-connected-devices 
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Állandó
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-device-id 
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Állandó
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-fast-check-period
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Session
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-session-app
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Session
Típus: HTML Local Storage

Név: yt-remote-session-name
Cél: Eltárolja a felhasználó videolejátszó beállításait, amikor beágyazott YouTube videót használ
Lejárat: Session
Típus: HTML Local Storage


Szolgáltató: doubleclick.net 

Név: IDE 
Cél: A Google más (saját webhelyén kívüli) webhelyeken használt egyik fő hirdetési sütije
Lejárat: 2 év
Típus: HTTP Cookie

Név:test_cookie  
Cél: Annak ellenőrzésére, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a sütiket.
Lejárat: Session
Típus: HTTP Cookie 


Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapul adatkezelésünk (lásd fentieket) a következő tevékenységeknél:
honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
Facebook oldal és csoport üzemeltetése
látogatottsági statisztika készítése
telefonon történő kapcsolatfelvétel
jubileumi műsorok szervezése (korábbi egyesületi tagok részvételével)
A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.
Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és (a FB oldalon, csoportban vagy weboldalunkon írt) komment esetén annak törlésével.
Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteink esetén, kérjük, írj egy rövid üzenetet a opanke.pomaz@gmail.com email címre.
A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettségünk. Ha a kért adatokat megbízónk nem adja át, lehetetlen teljesítenünk a vállalt szolgáltatást.
Szolgáltatásaink megrendelését követően a megrendelőkkel létrejön egy szerződés írásban vagy szóban. Egyesületünk jogi személyekkel és magánszemélyekkel is köt szerződést, így előfordulhat, hogy szerződéseinkbe személyes adatok is kerülnek, például a kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, vagy a jogi személy képviselőjének a neve. A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjük, tudnunk kell, ki a másik fél, hol érjük el. Az adatok ismerete nélkül a szerződést nem tekintjük megkötöttnek és a szolgáltatást nem tudjuk teljesíteni.
Jogi kötelezettség alapján tartjuk nyilván az egyesület tagjainak személyes adatait is.

Jogos érdek megnevezése

Üzleti partnereink vezetőinek vagy kapcsolattartóinak elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezeljük. Üzleti partnerek alatt azokat a személyeket értjük, akiktől pl. fellépési vagy tánctanítási megbízást kapunk.
Ezeket a személyes adatokat felkéréseink, korábbi levelezéseink, találkozásaink során maguktól az érintettektől kapjuk, a bizalmas kezelésről már meggyőződhettek az érintettek.
Mégis elvégeztük a személyes adatok jogszerű kezeléséhez nélkülözhetetlen érdekmérlegelési tesztet, ezt igény szerint megtekinthetik partereink. A tiltakozási jogot minden partnerünknek biztosítjuk.

Az adatok tárolásának időtartama

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, de hathavonta felülvizsgálat

Facebook oldal és csoport (név, hozzászólás) – oldal/csoport törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, tárgyév + 8 év

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennálltáig, törlési kérelemig

opanke.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat

tagok személyes adatai - tagság fennálltáig, törlési kérelemig

fényképek, videók az Egyesület honlapján a fellépéseken résztvevőkről - önkéntes hozzájárulás alapján, dokumentálás, a tevékenység bemutatása az érdeklődőknek céljából a résztvevők egyedi hozzájárulásának visszavonásáig

GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

Biztonsági intézkedések

Egyesületünk életében megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk arról, hogy a személyes adatokat védjük többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. A laptopjainkra jelszó megadása után lehet belépni, melyet az ESET Internet Security véd a vírusoktól. Telefonjainkat ujjlenyomat azonosítással vagy jelszavas feloldással használjuk. A Gmail-be, Facebook-ra kettős azonosítással lépünk be. Weboldalunk esetén is mindent megteszünk azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel és SSL titkosítást is alkalmazunk.
A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és technológia jelenlegi állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Címzettek

Egyesületünk egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat vesz igénybe.
Tárhelyszolgáltatás:
IST-HOSTING BT.
4032, Debrecen, Böszörményi út 68. J. ép. I. em. 6., Cg. 09-06-016536
Telefon: +36 30-832-2345
Kapcsolat: https://spaceweb.hu/submitticket.php?step=2&deptid=4
Etison, LLC
Attn: Legal & Compliance Department
3443 W. Bavaria Street
Eagle, Idaho 83616
Email: compliance@clickfunnels.com
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához)
Emailek fogadása és küldése:
Gmail – Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)
Hozzászólások és Facebook oldal/csoport:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez.)
Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

A vállalkozás marketing tanácsadója és ezzel összefüggésben az  
adatfeldolgozója: Tóth Gábor e.v.
Kapcsolattartó: Tóth Gábor
Telefonszám: +36 70 600 6129
E-mail: info@effectivemarketing.nu
Az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége:
– marketing szolgáltatás, felmérések készítése, a weboldal menedzselése
Az adatfeldolgozó címe és az adatfeldolgozás helye:1132 Budapest Kresz Géza u. 36.


Harmadik országba továbbítás

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), és a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) is betart. Az Automattic szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek (https://automattic.com/privacy/).


Az érintett jogai

1. Hozzáférés a személyes adatokhoz
Tagságunk, weboldalunk látogatói, megbízóink, partnereink jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:
adatkezelés céljai
az érintett személyes adatok kategóriái
címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen
Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát rendelkezésére bocsátjuk. További másolatokért az adminisztratív költségekért ésszerű mértékű díjat számolunk fel. Ha a kérelem elektronikus úton került benyújtásra, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adjuk át (.doc, .pdf, .xls, .jpg stb.), kivéve, ha az érintett másképp kéri.
A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

2. Helyesbítéshez való jog

Tagságunk, weboldalunk látogatói, megbízóink, partnereink jogosultak arra, hogy kérésre helyesbítsük a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

3. Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül köteles vagyunk törölni tagságunk, weboldalunk látogatói, megbízóink, partnereink kérésére, vagy kérés nélkül is a rájuk vonatkozó személyes adatokat, ha
személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
a tag/megbízó/ügyfél/látogató visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
a tag/megbízó/ügyfél/látogató tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
Ha nyilvánosságra hoztuk a személyes adatot, amelyet törölnünk kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy tagunk/megbízónk/weboldal látogatónk kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának illetve másodpéldányának törlését.
Nem kell törölnünk a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Amennyiben ilyen adat törlésére érkezik kérés, megfontoljuk, és írásban megválaszoljuk a döntésünket.
A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Tagunkat/megbízónkat/a felhasználót kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Tagságunk, weboldalunk látogatói, megbízóink, partnereink jogosultak kérni az adatkezelés korlátozását, ha:
vitatják a személyes adatok pontosságát, tisztázásig
az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kérik azok felhasználásának korlátozását;
már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a felhasználó / megbízónk / tagunk igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
a felhasználó / tagunk / megbízónk tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a felhasználó / tagunk / megbízónk hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
A korlátozás feloldásáról a felhasználót / tagunkat / megbízónkat előzetesen tájékoztatjuk.
A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltünk, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Tagunkat/megbízónkat/a felhasználót kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

5. Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, megbízónk/tagunk/a weboldal látogatója jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.
Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

6. Tiltakozás joga

A partnerünk / megbízónk tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen
saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek partnerünk / megbízónk érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Mivel nem végzünk automatizált döntéshozatalt és profilalkotást, ezért ezt az alapjogot biztosítani nem tudjuk.


Panasz esetén

Személyes adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy nem tettünk meg minden tőlünk elvárható intézkedést a személyes adataid védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdésed van, kérlek, írj nekünk a opanke.pomaz@gmail.com email címen.
Amennyiben egyesületünk az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.
A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találod).
Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).


Automatizált döntéshozatal

Egyesületünkben nem működik automatizált döntéshozatal.


Az adatkezelések jogalapjának meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettük figyelembe.
A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) ÉS a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) ÉS az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) (számla kötelező elemei)
A tagi nyilvántartással kapcsolatos adatkezelés esetén a Ptk. 3:75. és 3:80. §-át vettük figyelembe.
Egyéb rendelkezések

Jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha egyesületünk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk.
Krunityné Sósity Anna
Opanke Szerb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke
Copyright 2020 - Your Name, Company Name - All Rights Reserved
Eos ad clita partiendo, saperet principes sententiae ea cum, sea ad quod verterem delicata. Nonumy saperet pericula ei his, ei sint habeo pro. No aliquam expetendis vel, eum vidisse admodum no. Ut cum dicta corrumpit interesset, quo nobis discere ex, cu accusam comprehensam vix. Pro eros iracundia philosophia ad, contentiones mediocritatem at has.

Powered By ClickFunnels.com